Når dit barn starter i vuggestuen

Når dit barn starter i vuggestuen, tager vi en snak om, hvad vi skal være opmærksomme på i forhold til dit barn, som f.eks. spisevaner, sovevaner og andre specielle ting. Denne snak foregår typisk den første dag dit barn er i vuggestue.

 Hvis det kan lade sig gøre, er det altid at foretrække, at dit barn lige så stille vender sig til dagligdagen i en vuggestue. Det gøres bedst ved at dit barn de første dage er sammen med mor eller far, og samtidigt ikke er i vuggestuen mere end er par timer, da der er mange nye ting barnet skal vende sig til.

Personalet og forældre aftaler ofte fra dag til dag, hvordan følgende dag skal forløbe. Det er meget individuelt, hvor lang tid det tager for et barn at falde til i de nye omgivelser.  

  

I vuggestuegrupperne vil dagligdagens forløb/prioritering til enhver tid tage udgangspunkt i gruppens alderssammensætning og udviklingsniveau, som er hurtigt skiftende og uforusigeligt.

 

Vi tilbyder en obligatorisk samtale, når jeres barn er ca. 1½ år. Derudover er det selvfølgelig altid muligt ved behov, at enten I som forældre eller vi som personale beder om en lille snak i forhold til barnets trivsel og udvikling.